Kuuden euron Sensai


Selektiivinen kosmetiikka on kallista, minulla ei ole varaa siihen tai niin ainakin moni ajattelee. Niin ajattelin minäkin joskus 80-90-luvun vaihteessa. Mutta kuten kulunut sanonta kertoo: 

Where there`s a will, there`s a way.

Menin viisitoistavuotiaana ensimmäisen kerran kesätöihin, sieltä saamastani palkasta, ostin itselleni sen kauan himoitsemani Lancômen Trèsorin, samaan aikaan, kun muut suihkuttelivat ylleen Fiitä. Seuraavana kesänä ostin palkastani itselleni Escadan kesätuoksun. Tie selektiivisen kosmetiikan maailmaan oli avattu. Opiskeluaikoina muistan syöneeni aika monta nuudelipussia, että pystyin värjäämään ripseni Sensain ripsivärillä ja laittamaan Lancômen huulipunaa. Elämä on priorisointia. Mikä on omalta kannalta järkevää? Mikä tuottaa itselleni eniten iloa? Onko se kuukausimaksu kuntosalille vai uusi huulipuna? Meillä on kaikilla erilaiset kiinnostuksen kohteet ja harrastukset. Tietenkään sellainen ihminen, jolla ei todella ole yhtään rahaa, ei voi tällaistä tehdä, mutta he joille jää edes 10 euroa kuukaudessa ylimääräistä, priorisoivat. 

Olen edelleen todella harkitseva shoppailija. Jos ostan jotain kalliimpaa, se on aina kosmetiikkaa, varsinkaan ihonhoidosta en tingi. Kun taas vaatteet eivät kiinnosta minua juurikaan, kunhan ne on mukavat, puhtaat, ehjät ja mielellään mustat. Kesällä tajusin, että pitäisi varmaan ostaa itselle edes muutama t-paita lisää, kun melkein kaikissa vanhoissa oli reikiä. Viime talvena ostin itselleni uudet talvikengät siitä pakosta, että entiset alkoivat vuotamaan pohjasta, eikä niitä voinut enää korjata. Minulla on todellakin tasan yhdet talvikengät. Tästä tulisi muotiblogina tosi mielenkiintoinen, samat kengät joka kuvassa. :D

Kosmetiikassa sen sijaan olen aina tietoinen tulevista uutuuksista ja innostun niistä kovasti, mutta se mitä sitten lopulta ostan, on ihan toinen juttu. Minun on hyvin vaikea enää perustella itselleni uuden huulipunan/kiillon ostoa, kun niitä on jo melkein kolme Palaset Palalipasta piripintaan asti täynnä. Silti minä ostan, koska kosmetiikka on harrastukseni. Samalla kun mieheni raahaa kotiin kirjoja, minä tuon huulipunia. Varsinkin paikallisen Emotionin selektiiviset alehyllyt ovat suurin heikkouteni. Kierrän ne aina läpi, kun kuljen ohi. 


Onko selektiivinen kosmetiikka sitten kallista? Minä sanon, että ei ole, kunhan tiedät mistä etsit ja mitä. Varsinkin kun markettikosmetiikan hinta on viime vuosina tullut mielestäni aika hurjaa vauhtia ylöspäin. Olin ihan hämmentynyt siitä, että markettiripsari maksaa kohta saman verran kuin käyttämäni Sensai. Selektiivinen voi olla suorastaan edullista, kun vain osaa etsiä ja kaivella niitä alehyllyjä. Toki myös brändeihin kannattaa kiinnittää huomiota, esim. Clarinsin tuotteet ovat kautta linjan edullisia selektiiviseksi. Sensai joka mielletään kalliiksi merkiksi, sisältää sarjana monen hintaista tuotetta. Ihonhoidossa on eri hintaryhmiä ihan sinne arvokkaimpaan asti, mutta meikit ovat taas usean tuotteen kohdilta selektiivisen kosmetiikan halvimpia. Aika yllättävää vai mitä? 

Viime keväänä olin taas tutulla kierroksellani paikallisessa Emotionissa, myönnän, että raahasin myös mieheni mukaani. Alehyllyt oli juuri täytetty ja sinne oli pistetty aika kiva määrä poistuvia Sensain tuotteita hyvään alennukseen. Eikä mennyt aikaakaan, kun löysin sieltä joukosta Sensain huulipunan kuudella eurolla. Sanoisin hintaa jo halvaksi.


Itselläni ei ollut mitään kokemusta Sensain huulipunista, mutta mielenkiintoni heräsi. Rouge Vibrant Cream Colourin koostumus tuntui pehmeän kermaiselta ja lisäksi neljän alennuksessa olevan sävyn joukosta löytyi omaa silmää miellyttävä sävy Sangoiro, joka on upea uniikki koralli metallisella hohteella. Huulipunan tuoksu on tosi mieto, mistä tykkään. Hylsy on painava. Mustan ja kullan sävyt tekevät siitä ylellisen. On ollut ilo kaivaa tätä esiin meikkipussista, jokaisen kuuden euron arvoinen.

Mikä on teidän viimeisen kosmetiikkalöytö?



  1. No johan oli halpa. Sensain kosmetiikasta tai siis meikeistä ei kokemusta, mutta Sensai on minulle hienostuneisuutta ja varmaa laatua. <3 Ihanan sävy <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli, tosin ei tän hinta muutenkaan ole kuin n. 31 euroa, joten ei ihan hirveän hintainen selektiiviseksi. :)

      Poista
  2. Mä aina vilkaisen alehyllyt selektiivisellä puolella, mutta koskaan en löydä mitään tai sitten pakkaukset ovat niin likaset, ettei niihin huvita edes koskea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joissain paikoissa on törkeässä kunnossa, mutta tossa paikallisessa on tosi siististi aina kaikki (siksi se on kultakaivokseni), testerit myös aletuotteista erikseen. Tämäkin huulipuna oli omassa paketissaa kelmut päällä. :)

      Poista
  3. Joo, olen ja huomannut, että marketin hinnat ovat nousseet jotenkin äkkiarvaamatta. Max Factorin ripsarit ovat jo sen hintaisia, että voisi samantien ostaa jonkun selen välillä.. Täytyy sanoa, että kun tykkää sekä kosmetiikasta, kirjoista että pukeutumisesta, on välillä vaikea priorisoida.:D Mutta oikeutan kosmetiikkaostokset sillä, että tämä on harrastus. Sairastumisen myötä kosmetiikasta on tullut iso henkireikä, joka jotenkin vaan parantaa elämänlaatua.

    Viimeisin löytöni oli Stella McCartneyn "Stella" (ikilempparini, taisi olla sinunkin suosikkeja?) Huuto.netistä alle kolmellakympillä. En ikinä käy Huuto.netissä, enkä tajua, miksi edes ajauduin selailemaan. No kannatti todellakin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, esim. meikkivoiteet on järjestäin 20€, lukuunottamatta tietenkin Rimmeliä tai muita vähän edullisemmaksi miellettäviä markettisarjoja. Apua, sulla on aika paha kolmen patti. :D Mies hoitaa mun kirjapuolen, niin en sitä ajattele ja vaatteista en tosiaan välitä yhtään, niin jää sitten tälle kosmetiikalle jotain. ;)

      Stella on taivaallinen ja todella suosikki. Etkös saanut ihan alkuperäisen, ei sitä uusittua versiota? <3

      Poista
    2. Kyllä, originaali! Reformuloitu on vielä tuoksuttelematta. Kuulemma ei ole yhtä hyvä..:(

      Poista
    3. Juu eihän ne koskaan ole. Mua ihan harmittaa, että itselläni ei ole enää tuota vanhaa, joten en voi verrata sitä tuohon reformuloituun, mikä mulla on. :)

      Poista
  4. Ostin tuon samaisen punan, jopa saman sävyn alennusloorasta ja minusta se on laadultaan tosi kehno ja kokkaroituva. Lumenen peruspuna päihittää oman kokemukseni mukaan laatutuotteen tässä tapauksessa mennen ja tullen.
    - Mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, ettei sulla toimi. :/ Itsellä levittyy kuin unelma huulille. :)

      Poista
  5. Mäkin yritän aina tonkia nuo alepöydät, mutta vielä ei ole tullut mitään ylipääsemättömän hyviä tarjouksia vastaan. Mutta tämä postaus muistutti taas siitä karusta tosiasiasta, että mun pitäis hankkia uudet talvikengät ja ne on ihan vihoviimeisiä asioita, joihin haluan rahani laittaa :D

    VastaaPoista
  6. Elämä on välistä valintakysymyksiä täynnä. Kyllä niitä alelaareja kannattaa penkoa, sieltähän voi tehdä vaikka noita löytöjä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei tosiaan tiedä, aika usein teen sieltä kivoja löytöjä. :)

      Poista
  7. Juuri näin, ostan vain mustia vaatteita, koska vaateostokset hoituvat nopealla vilkaisulla, ei tarvitse arpoa sopivatko yhteen jne. Sitä paitsi koen mustissa olevani itse esillä eikä vaatteeni. Sen sijaan kosmetiikka on aina kiinnostanut ja erityisesti ihonhoito varsinkin nyt vanhemmalla iällä (39v). Armottomana alehaukkana kierrän säännöllisesti kaikki alepöydät ja teen jatkuvasti löytöjä, mitään ei tarvitse normaalihinnalla ostaa. Aika usein myös jokin alekuponki polttelee taskussa ;) Taannoin ostin esim. Diorin ja Lancomen huulipunia 10€/kpl. Vaikka markettikosmetiikassakin on helmiä, itse saan hupia löytämällä (harrastus) selektiivistä vieläkin halvemmalla :) Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse käytin nuorempana paljon värikkäämpiä vaatteita ja muutama niitä edelleen vaatekaapista löytyy, mutta pääasiassa kaikki on 90%, siinä vaan tuntee itsensä niin kotoisaksi, vaikka kaikkien värikarttojen mukaan musta ei ole se väri, mikä tekisi mun ulkomuodolle mitään, ei esim. istu oman ihonvärini kanssa. :D

      Diorilta oli täälläkin tosi kivoja punia alennuksessa, ei vaan ollut sellaisia sävyjä, joita olisin ollut vailla. Selektiivisestä kun tekee löytöjä halvalla, siitä saa itselleen sellainen "voittajafiiliksen". ;)

      Poista
  8. Ihana väri sinun huulillasi! Hyvä löytö myös. Sensain irtopuuterin ostin viime vuonna halvalla ja siitä on ollut paljon iloa.

    Viimeisin oma löytöni oli Ylivieskan Emotionista Lancomen silmänympärysvoide -70%. En todellakaan olisi niin kallista muuten voinut ostaa, kun nytkin jäi lähes kolmekymppiä maksettavaa. Diorin Addict Extreme-puna sävyssä Lucky oli myös ihana kesälöytö Sokoksen alelaarista: kevyt ja raikas koralliin vivahtava kesäpuna ruskettuneelle iholle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on tosi jännä, samaan aikaan hempeä koralli, mutta metallinhohto tuo sitten vähän särmää.

      -70% -laput on kyllä hyviä, eipä sille Lancômen voiteellakaan tainnut ihan hirveästi enää hintaa jäädä. ;)

      Poista
    2. Nykypäivänä kovasti toitotetaan, että pitäisi ostaa kotimaista ja suosia kotimaisia liikkeitä ja tämä on tietenkin hyvä asia. Kosmetiikan myynnissä Sokos on tehnyt mielestäni hienosti pitäen UD:n ja Nyxin hinnat kurissa ja Nyxiä tullutkin tilattua sieltä.
      Nyt tulee kuitenkin mutta. Mutta minä ostan selektiiviset tuotteeni venäläiseltä Rive Gauche kosmetiikkaliikkeeltä, kun siellä hinnat ovat vähintään n. 30% halvempia (enemmänkin jos omistaa kultakortin kun on törsännyt sinne tarpeeksi.. kröhöm.. en minä tietenkään...). Kyllä tämä opiskelijaneitokainen lähes itki ilosta kun sai Guerlainin kompaktimeteoriitit hyppysiinsä (ja ehkä pari muutakin saman merkin tuotetta).
      Sokoksen alelaareja kyllä pitää aina käydä kyttäämässä :D

      Poista
    3. On hyvä suosi kotimaista, mutta kyllä se pitää mennä oman lompakon mukaan. Selektiivinen kosmetiikka on Suomessa jopa Euroopan tasolla kallista. Esim. Ranskassa ja Briteissä hinnat on edullisemmat. Jos se tekee ihmisen iloiseksi, että voi ostaa jotain spesiaalimpaa jostain muualta kuin Suomesta niin siitä vain! Itse käytän osaksi ulkomaalaisia ja osaksi suomalaisia verkkokauppoja hyväkseni. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives