Always Red


Siinä vaiheessa kun kätösteni läpi on kulkenut yli 300 tuoksua, mieleenpainuvampia ovat aina ne, joissa on erikoinen pakkaus, jotain erilaista mitä toisissa tuoksuissa ei ole ollut tai sitten niistä on rakkaita muistoja, mutta ne voivat olla myös sellaisia kuin tämä Elizabeth Ardenin Always Red. Ne tulevat ja yllättävät sinut täysin, silloin kun osaat itse sitä vähiten odottaa. Lyövät suorastaan tajun kankaalle. Minun on pakko myöntää, että minulla on ollut iso aukko sivistyksessä tuoksujen suhteen koskien Elizabeth Ardenin tuoksuja, toki melkein kaikki Green Tea -tuoksut ovat tuttuja, mutta ne muut... suurin osa täysin tuntemattomia itselle. En ole edes koskaan pahemmin tuoksutellut niitä missään. 

Always Red on jatkoa Elizabeth Ardenin klassiselle Red Door -tuoksulle. Itse en ole koskaan Red Dooria tuoksutellut, mutta yleinen mielipide keskustelupalstoilla tuntuu olevan, että Always Redilla ei ole paljoakaan tekemistä idolinsa kanssa vaan kyseessä on hyvinkin erilainen tuoksu. Always Red -tuoksupullo on saanut tietenkin vaikutteensa punaisesta ovesta. Se on vivaihteekkaan värinen mustasta punaiseen liukuvalla sävyllään. Korkki on saanut vaikutteensa onyksi-kivestä, joka luo pullolle tosi modernin jämäkän ilmeen. 


Always Red on gourmand-tuoksu parhaimmillaan, höystettynä itämaisella vivahteella. Se on rohkean, itsenäisen, elegantin ja hienostuneen naisen tuoksu. Ensimmäinen kerta tuoksua suihkauttaessa oli jännittävä. Sillä alkutuoksu on "napakka". Jos tämä tuoksuisi siltä koko ajan kuin aluksi ensimmäiset viisi minuuttia, en pitäisi tästä kovinkaan paljoa. Mutta viisi minuuttia iholla oltuaan tuoksun napakkuus häviää ja tilalle tulee upean makea ja pehmeä tuoksu, joka säilyy iholla jopa 12 tuntia! Huomaan päivän mittaan nostavani ranteen huomaamatta nenäni eteen ja nuuhkivani tämän syvän pehmeää karamellimäistä makeutta, jossa on mukana jotain eksoottista. Talvella voin kuvitella käyttäväni tätä päivisinkin, mutta muuten tämä on ehdottomasti iltatuoksu. 

Alkutuoksussa kirpeää veriappelsiinia ja eksoottista passionhedelmää, joita seuraavat sydäntuoksun klassinen ruusu, hienostunut freesia ja jasmiini. Pohjalla makeannälkään praliinia, itämaisen vivahteen tuovat syvä mahonki ja makea amber.

Olen vieläkin aivan ällikällä lyöty tästä tuoksusta. Se on todella erilainen, ylellinen ja mielenkiintoinen tuoksu. Kesto iholla on huippuluokkaa, brändiltä, jota en ihan ensimmäiseksi harkitsisi itselleni uutta tuoksua valitessani, vaikka monia muita lempituotteitani Elizabeth Ardenilta löytyykin. Selektiivisten tuoksujen maailmassa tämän hinta on alhaisimmasta päästä, tässä todella saa rahoilleen vastinetta. Lisäksi tuoksun kanssa ei tarvitse pelätä, että junassa istuessa joka toisella olisi samaa tuoksua yllään. Itselleni tämä tuoksu on ollut syksyn suurin yllättäjä ja voisin melkein sanoa ääneen, että tässä on ainesta yhdeksi uudeksi suosikkituoksukseni Guerlainin L`Instantin, Boucheronin Place Vèndomen ja Hermèsin Un Jardin Sur Le Nilin rinnalle. Näitä tulee vastaan todella harvoin. 


Upeuden on luonut Clement Gavarry yhdessä IFF:n varatoimitusjohtajan ja johtavan tuoksuasiantuntijan Yves Cassarin kanssa. He halusivat tehdä tuoksusta rohkean, intohimoisen ja aistillisen ja tässä on kyllä mielestäni onnistuttu. Clement Cavarry on ollut luomassa tuoksuja mm. Pradalle, Calvin Kleinille, Tom Fordille ja Matthew Williamsonille

Elizabeth Ardenin tuoksuja voi ostaa Kickseistä ja Stockmann-tavarataloista.

Onko Elizabeth Ardenin tuoksut tuttuja? Iskeekö gourmand?

Suositushinta:

Elizabeth Arden Always Red 30ml, 42€
Elizabeth Arden Always Red 50ml, 63€

Tuoksu lehdistönäyte.



  1. Kuulostaa kutkuttavalta! Pakko testata, kun osuu kohdalle. PS: Ihanat korkkarit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on mieletön, aika harva pääsee mun omaksi suosikiksi. Siis sellaiseksi, jota on aina pakko olla pullo jemmassa. ;) Yli 300 tähän asti vain neljä. :D

      Arvaa mikä noissa French Connectionin korkkareissa on parasta? Ostin ne aikoinaan 75% alesta, maksoin niistä muistaakseni naurettavat 20 euroa. Korkeista koroista huolimatta niillä pystyy hyvin seisoskelemaan koko illan, mutta kovin pitkiä matkoja niillä ei kyllä kävellä. :D

      Poista
  2. Pullo näyttää kauniilta. Minut saa tarttumaan hajuvesipulloon juuri pullon kauneus. Tämä varmaankin saisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama, jos kaupassa käyskentelee niin ehdottomasti menen kokeilemaan ensin niitä, joiden pullot viehättää jollain tavalla.

      Poista
  3. Vaikuttaa hyvältä, täytyy käydä tuoksuttelemassa joskus. Red Door mulla jo onkin ja siitä ainakin tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä oot sitten edistyneempi kuin minä, kun Red Door jo löytyy. ;) Tulehan myöhemmin kertomaan, onko tässä ja Red Doorissa miten eroa, kun olet käynyt nuuhkuttelemassa tätä. :)

      Poista
  4. Kengät on niin mageet!!

    Red Door on tuttu eikä ole kauaa aikaa kun äidin kanssa siitä juuri puhuttiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Harmi, ettei ole ollut vuosien aikana kuin pari tilaisuutta, mihin kengät on mun mielestä sopineet. Viimeks taisin käyttää näitä kohta kaksi vuotta sitten. :D En silti heitä pois, koska on klassiset, eikä koskaan näytä menneen kauden mallilta. ;)

      Poista
  5. Aiempi on ollut, ei ollut mikään ihan lemppari. Tämä kuulostaa paljon mielenkiintoisemmalta tuttavuudelta. Täytyypä taas käydä Sokoksella tuoksuttelemassa. :) Ihana tuo pullo ja ovi. <3 Upeaa, että löytyi uusi upea lemppari.

    Kivaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ymmärtääkseni tosi erilainen kuin Red Door. Mä luulen, että voisit tykätä tästä. Anna olla hetken iholla, tämä paranee niin kuin viini, mitä kauemmin on iholla sen paremmaksi muuttuu.

      Ihanaa iltaa Tiia! <3

      Poista
  6. Minähän en tuoksuihminen ole ollenkaan tuoksuallergian takia, mutta pakko oli avata tämä postaus jo pelkän nimen perusteella - aina kun punainen mainitaan, on tämä lady vähän höperö - ja tuon pullon voisi ottaa sisustusesineeksikin, jos ei tuoksuja kestä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Always Red on kyllä hyvä nimi. Mutta sähän voit sitten nauttia tuoksuista, kun käyt täällä lukemassa, ei tule hajuhaittoja sulle. ;) Mä voin lähettää sulle tän, sitten kun saan tyhjäksi, mutta siihen voi mennä hiukan aikaa, ehkä pari vuotta? :D

      Poista
  7. Jonna! Ihan järjettömän mageita kuvia! En edes ikinä käytä sanaa "magee", mutta nyt sun takia laajensin sanavarastoanikin :D Mäkin olen alkanut kaveerata tämän tuoksun kanssa ;) Mulla ei ole kokemusta kuin Elizabeth Ardenin Provocative -tuoksusta, jota käytin 16-vuotiaana :D Taisin olla aika provosoiva silloin, heh heh. Tosin mä käytin silloin Escadan Magnetismiakin ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miia! Joo magee ei ehkä istu sun suuhun, mutta hyvä laajentaa joskus. :D Mä en kyllä yhtään ihmettele, että olet. Se ihan alkuavaus on petollisen voimakas, mutta sen jälkeen paranee vain tunti tunnilta. <3 Escadan Magnetism on ihana, se oli aikoinaan yksi omia lemppareitani, siitä muuten se miestentuoksukin on mieletön, sitä ei vaan enää saa mistään. :( Naistentuoksua sentään silloin tällöin vastaan kävelee.

      Poista
  8. Upealta kuulostava tuoksu ja hei mä olen niin Red, joten oliskohan tuo myös sopiva mulle!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sä olet oikeasti Lady Red, täähän olis ihan sun nimikkotuoksu. <3

      Poista
  9. Oho, tuohan pitää tsekata! Pidin joskus kauan sitten kovasti Red Doorista, se oli yhden pimeän talven lämmin ilahudttaja. Hunajaa ja kukkaniittyä minä siitä muistan, melkein mehiläisten äänenkin. Olen usein ajatellut sitä tuoksua hymy huulilla.
    Mutta rämä on siis erilainen.

    Tänään muuten piti kysyä yhdeltä ihmiseltä, mikä hänen käyttämänsä mielenkiintoinen tuoksu on. Se oli YSL:n Black Opium, josta en kuunaan arvellut tykkääväni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, mä luulen, että tykkäisit tästä. Kannattaa vaan hetken antaa olla iholla, että se terävin kärki laskee, sen jälkeen tämä on silkkaa ihanuutta. <3

      YSL:n Black Opium on mahtava, mulla on siitä EdP, kesto ei kuitenkaan ole ihan huippu omalla iholla, mutta muuten tuoksu on tosi hyvä.

      Poista
  10. Joskus talvella bongasin useammankin EA:n tuoksun jostain verkkokaupasta (cdon??) ihan naurettavan halpaan hintaan, mutta en kuitenkaan uskaltanut tilata, kun en tiennyt yhtään minkälaisia ko. tuoksut olisi olleet. Tää kyllä ainakin vaikuttaa lupaavalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EA:n tuoksut on aika edullisia, joskus niitä saattaa just bongata törkeän halvalla jostain alesta. Jotain markettituoksun ja kalliimman selen väliltä. Tää tuoksu tuli lokakuussa myyntiin. Tää on kyllä jokaisen euron arvoinen, laatu on enemmän priimaa kuin monissa kalliimmissa tuoksuissa.

      Poista
  11. Upeat kuvat! Wow! Tuoksu kuulostaa mielenkiintoiselta, täytyy käydä tuoksuttamassa jos vastaan tulee :) Mulla on jotenkin mielikuva, että EA:n tuoksut ovat vähän..tylsiä? Sunflowers oli tosin mun suosikkini 17-vuotiaana, sitä voisin hankkia nostalgiasyistä :D Mutta vitsit, tässä tuoksussa itse kuvaus on mielenkiintoinen ja tuo pullo! Vähän tuli myös mieleen Narciso R. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Salka.

      Nyt kun sanoit tuon sanan tylsä, niin ehkä se on myös syy, miksi itse en ole tutustunut Elizabeth Ardenin tuoksuihin hirveästi, mutta voin vakuuttaa, että Always Red on kaikkea muuta kuin tylsä tuoksu. ;) Vaikka tässä tuoksussa ei ole suklaata eikä vaniljaa, niin tän tuoksun makeudessa on nenääni aavistus jotain suklaisenvaniljaista. Hämmentävää.

      Poista
  12. Tämä on kyllä huikea tuoksu :) Mulla on tänään juttua mun hoodeilla tästä.

    Ihanat kuvat oot ottanut <3 Noi korkkarit! WAU!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin tulla lukemaan, tää on huikean erilainen, hyvin mielenjäävä.

      Kiitos kaima! <3

      Poista
  13. Ah, kuulostaapa hyvältä tämä. Taidanpa kirjoittaa joulupukille... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulupukkikortti on paras kortti tässä vaiheessa vuotta. ;)

      Poista
  14. Heti kun näin tämän tuoksun tulleen myyntiin, mun oli pakko käydä ostamassa se. <3 Aivan täydellinen!

    VastaaPoista
  15. Käyn varmaan tänään kotiuttamassa tämän tuoksun itselleni, kun Kicksistä tuli -20% kuponki. Vaikka näitä gourmand -tuoksuja tipahtelee todella tiuhaan tahtiin, niin tämä on vähän erilainen. Omalla ihollani tämä jää melko makeaksi. Sama juttu oli sen Marc Jacobsin Decadencen kanssa; en saanut siitä juurikaan metsäisyyttä vaan melko täyteläistä makeutta. Se tuoksu menee taas joululahjalistalle Paco Rabannen 'Olympea:n' kanssa.

    Olisi joskus todella ihana nähdä ja jutella tuoksuista kanssasi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin olisi, ei ole taidettu ikinä osua samaan paikkaan samaan aikaan. :/ Mä muuten ajattelin sua, kun kirjoitin tästä, että saattaisit tykätä, mulla oli muistissa sun tuoksupostaus esittelystä tuoksut, joita sulla on ja jotenkin mielsin tän myös sellaiseksi sun tuoksuksi. :) Jotenkin toi pullokin kolahtaa sun tyyliin, en osaa selittää. :D

      Se Dacadence on jännä, mulla se on tosi metsäinen, sulta nyt kuulin, että makea, Nonnulan Jonnalla se oli ihana sitruksinen, ihan erilainen kuin itsellä. Ei olisi uskonut edes samaksi tuoksuksi, käyttäytyy tosi mielenkiintoisesti ihmisten ihoilla.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives