Joulun tummat, tuliset ja kultaiset


Jos minulta kysyttäisiin, miltä joulu tuoksuu? Vastaus olisi perinteinen: pipapereilta, havulta, glögiltä, mausteilta, kirpeältä pakkassäältä, luumukeitolta, kynttilältä... Siksipä joulun ajan tuoksut jotka ovat itselläni käytössä ovat hyvinkin tummia, mausteisia, mutta välillä joukkoon pitää saada ripaus keveyttä. Paras sana silti kuvaamaan tähän vuoden aikaan iholleni eniten päätyviä tuoksuja on juhlava


GIVENCHY DAHLIA DIVIN LE NECTAR DE PARFUM

Dahlia Divin -tuoksusarjan uusin tulokas Dahlia Divin Le Nectar de Parfum* taitaa olla suosikkini kaikista Dahlia Divin -sarjan tuoksuista. Tuoksu on selvästi intensiivisempi kuin Dahlia Divin tai Dahlia Divin EdT. Kultaisessa pullossa oleva kultainen eliksiiri kietoutuu mimosan ympärille, joka on osattu toteuttaa tuoksuun sopivan pehmeänä. Sydäntuoksussa klassista ruusua ja jasmiinia. Pohjalla tuoksulle pehmeää makeutta tuovat tonkapapu ja vanilja, kun taas santelipuu, vetiver ja myski tuovat lämmintä puista otetta. Ihollani erotan tuoksusta selviten mimosan, vaniljan, myskin ja santelipuun. Tuoksun kesto on hyvä kahdeksan tunnin verran. 

Kenelle?
Elegantille naiselle.


KORRES L`EAU DE PARFUM I

En tiedä moniko teistä on huomannut, että Korresilta tuli jonkun aikaa sitten markkinoille ensimmäiset EdP-tuoksut? Eau de Parfum I for her* oli tuoksu, joka hurmasi minut aikoinaan ensimmäisellä nuuhkaisulla. Tehdäkseen nykyään tämän vaikutuksen, tuoksussa pitää olla jotain todella uniikkia ja erilaista. Tässä tuoksussa sitä todella on. Ihastusta herätti myös linjakas kultalaatalla koristettu henkinen pullo, joka huokuu hiljaista karismaa. Täyteläinen tuoksu on sekoitus itämaisuutta, mausteisuutta ja makeutta, mutta niin, että kaikki on täydellisessä tasapainossa, eikä edes tällainen yleensä naisellisten kukkaistuoksujen ystävä ei hämmenny ja käänny samantien kannoillaan eri suuntaan vaan jää nuuhkimaan uudestaan. Tuoksu on yhtäaikaa voimakas mutta herkkä. Päänuotteina toimivat freesia, patsuli ja vanilja. Tuoksu on tehty 84% luonnollisista ainesosista ja se sopii vegaaneille. Kesto on hyvät kahdeksan tuntia. Tämä on niitä tuoksuja, jotka vain paranevat ja pehmenevät iholla ollessaan.

Kenelle?
Oman tien kulkijalle.


GIORGIO ARMANI SÌ EDP INTENSE 

Sì EdP Intenseä* kuvaillaan moderniksi chypre-tuoksuksi. Sitä se mielestäni onkin. Tuoksu avautuu raikkaana bergamotin, mandariinin ja mehukkaan mustaherukan voimin. Tähän kolmikkoon on lisätty ripaus herkkää freesiaa. Sydämessä voimakasta ostmanthusta, nerolia sekä pirskaus klassista ruusua. Pohja on itämaisen makea patsulin, vaniljan ja ambroxan sekoitus. Tässä tuoksussa on jotain kiehtovaa, siitä kertoo se, että olen viimeisen parin viikon aikana tarttunut tähän useana aamuna. Sì Intense on tasapainoinen, siinä ei ole mitään liikaa eikä mitään liian vähän. Se on hienostunut. Tuoksussa on omaan nenääni juuri sopivasti kukkaisuuttaa sekä raikkautta pienellä itämaisella twistillä. Kesto on todella hyvä, haistan tämän iholtani vielä 12 tunnin jälkeen. 

Kenelle?
Itsenäiselle ja intohimoiselle.


CALVIN KLEIN CK ONE GOLD

Ck One Gold* ei ole ihan joka naisen tuoksu, sillä tuoksu on "for sharing". Kantaminen vaatii rohkeutta ja luonnetta. Pullo on pysäyttävä, se suorastaan valuu kultaa. Gold on tuoksuna energinen ja nuorekas. Alkutuoksussa makeaa viikunaa, raikasta bergamottia ja todella jännittävän vivahteen tuovaa salviaa. Valovoimainen sydän kätkee sisäänsä pientä hempeyttä: orvokkia, jasmiinia ja nerolia. Pohja on lämmin, lievästi itämainen sekoitus patsulia, vetiveriä ja guaiac-puuta. Tuoksun kesto iholla on normaali kuutisen tuntia. 

Kenelle?
Rohkealle.


ORIFLAME GIORDANI GOLD ESSENZA

Yllättäjä! Giordani Gold Essenza* on puettu kultaan ja puhdasta kultaa täynnä on myös pullon sisus. Itselläni on jonkun verran kokemusta Oriflamen tuoksuista, mutta silti tämän laadukkuus löi minut ällikällä. Kukkaismetsäinen tuoksu ei sisällä kovinkaan monta tuoksunuottia, joista voisi äkkiseltään ajatella, että tässä ei ole mitään kummallista, saatika ylellistä. Silti Gold Essenza onnistuu olemaan monimutkaisempi, ylellisempi ja hienostuneempi, mitä simppelien nuottien perusteella voisi kuvitella. Raikkautta tuoksulle tuo alun bergamotti. Sydämessä appelsiininkukkaa ja valkoisia kukkia. Pohjalla puisia vivahteita. Omaan nenääni tuoksu on yhdistelmä kukkaisuutta, lämmintä jännää makeutta, ripauksella jotain hedelmäisyyttä, vaikka tuoksussa ei mitään hedelmää pitäisi olla. Tämä on niitä harvoja tuoksuja, joka mielestäni sopii loistavasti käytettäväksi ympäri vuoden niin arkena kuin juhlanakin. Tuoksun kesto on huikea, itselläni yli 12 tuntia. 

Kenelle?
Elämästä nautiskelijalle.


CALVIN KLEIN DEEP EUPHORIA 

Deep Euphoria* on uusin tulokas Euphoria-perheeseen. Maagisessa tummassa tuoksussa on salaperäisyyttä ja ripaus maskuliinisuutta. Alkutuoksussa mandariinin lehtiä, valkopippuria sekä synteettistä cascalone molekyyliä, joka tuo tuoksulle raikasta merellistä vivahdetta. Tuoksun sydän on naisellinen ja kukkainen: ruusua ja pionia. Pohja on tuttu monista chypre-tuoksuistakin: myskiä, puisia vivahteita ja patsulia. Deep Euphoria on niitä tuoksuja, joiden kanssa ihokemiat kohtaavat tai sitten eivät. Tuoksu on hienostunut ja naisellinen, mutta pieni maskuliininen vivahde tekee sen, että tämä ei ole aivan kaikille. Omaan nenääni tuoksuu eniten mausteisuus, alun kirpakka valkopippuri, pehmeä ruusua sekä itämainen patsuli. Deep Euphoria uskaltaa olla erilainen, koska siinä ei ole nykyään monissa tuoksuissa olevaa makeutta vaan ainoastaan samanlaista omaperäistä mystistä tunnelmaa kuin hämyisessä baarin nurkassa. Tuoksun kesto ihollani on normaali reilut seitsemän tuntia. 

Kenelle?
Itsevarmalle seikkailijalle. 

Oliko joukossa tuttuja tuoksuja? Herättikö joku kiinnostuksen?



*Tuoksut PR-näytteitä, saatu blogin kautta.








  1. Upea tuoksukooste. Tuo Oriflamen tuoksu oli oikea yllättävä, on todella hieno ja hyvä tuoksu. Korresin tuoksu ihastutti ensituoksutuksella, on erilainen, hienostunut, naisellinen, pehmeällä tavalla voimakas. Tuota tummempaa Si tuoksua en ole tuoksutellut, mutta pidän todella paljon alkuperäisestä.

    Ihanaa viikkoa Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Se oli. Musta aivan huikean hyvä tuoksu, mietin tosi paljon, että mistä haistan siinä hedelmäisyyttä, vaikka siinä ei sellaista ole. :)Si Intense on todella ihastuttava, itse tykkään tuosta tummasta enemmän, vaikka alkuperäinenkin on hyvä. :)

      Ihanaa talviviikkoa Tiia! <3

      Poista
  2. Ihanan jouluisat kuvat:) Tuo Givenchyn tuoksu on ihana, yksi lemppareita <3
    Ihanaa maanantaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Se on, vanilja tekee siitä tosi erilaisen verrattuna noihin kahteen mitä itseltä löytyy.

      Mukavaa maanantaita sinnekin! <3

      Poista
  3. Elämästä nautiskelijalle tuoksu vois olla kuin minulle tehty. :)
    Mukavaa alkanutta viikkoa sulle Jonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukapa ei haluaisin pitää elämästä nautiskelijalle tuoksua?

      Mukavaa alkanutta viikkoa sinnekin! Oli aivan upea ilma kävellä, kun tulin äsken hammaslääkäristä. <3

      Poista
  4. Upeita tuoksuja ja itse yllätyin myös täysin tuosta Oriflamen tuoksusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on oikeasti todella hyvä. Jotenkin sitä ajattelee, että hmm. Oriflame ja lisäksi ne simppelit nuotit hämäsi ja ajattelin, että tuoksu on joku tosi simppeli, mutta se onkin kaikkea muuta. <3

      Poista
  5. Lovely post! Thank you. Voile d'Amber YR is a good aroma for Christmas IMHO. I write about perfumes as well. Please follow me beauty4fem.blogspot.com ))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks Victoria. I`ll will view your blog. That is nice perfume! :)

      Poista
  6. Tossa Korresissa on odottamaton mut aivan upee pullo! Jännä miten en lämmenny tolle euphorian versiolle ku kävin sitä tuoksuttelemassa vaikka originaali versio on mun turvatuoksu♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin mustakin! Todella erottuva, juhlava ja ylväs. Originaali on musta aika paljon erilaisempi, makeampi. Voisit tykätä tuosta Korresista, siinä on just ihanaa vaniljaista makeutta.

      Poista
  7. CK One Gold on superihana!! ♥ Oma vakiotuoksuni on Elizabeth and Jamesin Nirvana :) Tosi kiva postaus, näistä muutamia pitää ehdottomasti mennä testailemaan!

    E.K.S.
    https://eks-katariina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on, vaatii naispuoliselta kantajalta kyllä asennetta. :) Kiitos ja pitääkin käydä tutustumassa tuohon suosikkiisi, ei äkkiseltään sano minulle mitään. :)

      Poista
  8. Haha, sait kiinnostumaan näistä kaikista :D Eniten kiinnostuin Givenchystä, Korresista ja Clavin Kleinista. Hämyinen baarinurkka on ihan pakko käydä tuoksuttamassa ^_^ Niissä on myös mun mielestä hienoimmat pullot <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Hämyinen baarin nurkka on aina kiinnostava. ^_^ Olen samaa mieltä, noissa kolmessa on munkin pullosuosikit, tosin tykkään Si:n pullostakin tosi paljon.

      Poista
  9. Ehkä mä oon itsevarma seikkailija, kun mulla on tuo Deep tuoksu ja tykkään siitä kovasti:D

    VastaaPoista
  10. Mun taytyy kylla kayda nuuhkimassa tuota Calvin Kleinia.. yhtaan uutta tuoksua en tarvitse, mutta.. :D *hyvaajouluakatalletoivookata*

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives