Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri luukku 4 – Ihon valmistelu pikkujouluihin


Kuva: Hannamaria

Huomenta kaikille! 

Kosmetiikkabloggaajien joulukalenterin 3. luukku avautui eilen Beauty Highlights -blogissa. Tänään on minun ja In this Light -blogin Salkan vuoro. Huomisen luukun voitte kurkata HennaV:n sivulta. 

Kun selvisi, että minulle ja Salkalle osui yhteinen luukku, ideoimme yhdessä saman aiheen, mutta eri tavalla toteutettuna. Koska ihonhoito on sekä Salkan että minun juttuni, niin oli hyvinkin luonnollista, että otimme aiheeksi ihon valmistelun pikkujouluihin/juhliin. Oma versioni tästä on toteutettu "panosta" -tuotteilla, kun taas In this Light -blogista löydätte hyvin samanlaisen rutiinin, mutta "pihistä" -tuotteilla toteutettuna. 

Meillä on ollut hauskaa näiden postausten suunnittelussa, sillä tietenkin testasimme, että suosittelemamme tuotteet toimivat käytännössä ja meikki levittyy näillä tuotteilla hoidetulle iholle hyvin. Salkalla oli selkeästi enemmän hakemista tuotteiden kanssa, ettei meikkivoide murustuisi tai rullaantuisi, kun taas minulla ei ollut asian kanssa ongelmaa. Syy voi tietenkin olla ihossa tai meikkivoiteessa, tuotteiden sisältämien silikonien määrässä, mutta asiaan takuulla on osaksi vaikuttanut myös se, että selektiivisissä tuotteissa on usein hienommaksi hiotut koostumukset ja niitä voi huoletta laitella aika paljon peräjälkeen ilman pelkoa murustumisesta. Molemmat kuitenkin löysimme lopuksi toimivat tuotteet. Itselläni oli toinenkin vaihtoehto, mutta tykkäsin näistä tuotteista lopulta yhdessä enemmän. Hintaerohan näissä meidän ihon valmistelu rutiineissa on huima, mutta halusimme osoittaa, että hemmottelu onnistuu myös edullisilla tuotteilla, mutta jos haluaa panostaa, sekin onnistuu. 

*Postauksen tuotteista Clarins ja Sensai PR-näytteitä saatu blogin kautta, muut omia.


Pikkujoulukautena jos haluaa meikin näyttävän hyvältä ja kestävän, on todella tärkeää, että pohja eli iho on hyvin hoidettu. Mikään meikki ei näytä kauniilta kuivalla, karhealla tai hoitamattomalla iholla, jos et sitten ole luonnonoikku, jonka iho on hoitamattakin loistavassa kunnossa. Itse en lukeudu heihin vaan ihoni kunto on kovan "työn" tulosta. 

Tuotteiksi joilla ihoa hoitaa ennen juhlia kannattaa valita aina tuttuja ja turvallisia tuotteita, joista sinulla on jo aiempaa kokemusta. Mitään uusia juttuja en suosittele testaamaan, niiden aika on joskus toisten. Jos käytät mekaanista kuorintaa, sen kanssa kuorinta kannattaa mahdollisesti suorittaa jo edellisenä päivänä, mutta me käytimme Salkan kanssa tällä kertaa ihon valmisteluun kuorintoja/syväpuhdistavia tuotteita, joita voi käyttää huoletta samana päivänä. 


Tykkään aloittaa ihon valmistelun jo juhlapäivän aamuna kaikessa rauhassa. Valmistautuminen on aina iso osa juhlaa ja itselleni tietynlaista rentoutumista, joten varaan ihon hemmotteluun aikaa. Valmistelun jälkeen kannattaakin odottaa hetki, ennen kuin iholle alkaa varsinaista meikkiä loihtimaan, että kaikki tuotteet ehtivät imeytyä kunnolla.

Aloitin ihon valmistelun hellävaraisella ja ihoa rauhoittavalla puhdistustuotteella. Verso Skincaren Foaming Cleanser (32€) on juuri edellä mainitun kaltainen. Lisään tuotteen joukkoon pari tippaa vettä, vaahdotan sitä hetken käsien välissä, jonka jälkeen hieron sen kosteille kasvoille. Ihosta tulee puhdas, mutta ei kiristävä.

Tämän jälkeen on vuorossa kuorinta. Bakelin Pure Peel (78,50€) toimii sekä kuorintana ja naamiona. Geelinaamion vaikuttavina aineina on mm. salisyyli- ja sitruunahappoa. Kuorinta levitetään kuivalle iholle ja annetaan vaikuttaa viisi minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan pois lämpimällä vedellä. Iho on välittömästi mielettömän kirkas ja pehmeä. Yleensä iho hetken aikaa vienosti punoittaa tämän jäljiltä, mutta seuraava vaihe poistaa pienen punoituksen.


Clarinsin Instant Lift Serum -naamiossa* (98€/5kpl) on jotain jota ainakin itse olen jo pitkään peräänkuuluttanut sheet maskeihin, nimittäin kangas joka ulottuu kasvojen lisäksi myös kaulalle ja jopa hivenen matkaa decolteelle. Tällaisella iäkkäämmällä ihmisellä kuten minä juurikin kaulan alue on se, joka eniten sitä hoitoa ja kohotusta ennen juhlia kaipaa, mutta suurin osa sheet maskeista loppuu valitettavasti leukaan. Clarinsin naamio istuu tukevasti ja tiiviisti, koska korvien taakse tulevat kiinnityslenkit sekä kaulaosa joka solmitaan niskaan taakse, pitävät sen tiukasti kiinni. Olo on kieltämättä hieman kuin muinaisen Egyptin muumiolla, mutta muumiona oleminen hetken aikaa kannattaa, koska varsinkin kaulaosasta huomaan hyvin naamion kiinteyttävän vaikutuksen. Kiinteyttävä vaikutus ei toki ole pysyvä, mutta kohottaa ilmettä kummasti juhliin. Sheet mask tuntuu kasvoilla kivan raikkaalta ja viileältä. Sisältää mm. kariteöljyä sekä verenkiertoa parantavaa hevoskastanjauutetta. Tuntuu uskomattomalta, että tähän yhteen naamioon on pakattu 30ml:ä eli yhden normaalin seerumipullon verran tehoaineita. Oma pintakuiva ihoni imaisi sen verran hyvin naamion tehoaineet sisuksiinsa, että kun olin pitänyt naamiota 20 minuuttia ja otin sen pois, ylimääräistä ei todellakaan ollut jäänyt paljoa ihon pintaan. Imeytin loput sormilla pyöritellen ihoon. Tässä välissä kasvot voi toki huuhdella, jos haluaa, mutta itse koen sen hivenen tuhlauksena. Eikä iho sen jälkeen pysy enää yhtä kimmoisan näköisenä, mikä tässä koko valmistelussa on ideana.

Annoin kasvojen hetken aikaa "kuivahtaa" ennen kuin lisäsin Sensain Ultimate hoitoveden (160€/75ml). Ultimate-sarjan hoitovesi on hivenen paksumpaa kuin Sensain Cellular Performance-sarjan hoitovedet, mutta ei kuitenkaan geelimäistä vaan koostumus on silti juoksevaa. Tässäkin on pieni kohottava vaikutus. 

Hoitoveden jälkeen pikkujoulumeikin alle kuuluu ehdottomasti jokin heleyttävä, ohut, mutta kosteuttava seerumi ja sellainen on Elizabeth Ardenin Flawless Future Sérum Capsules (59,40€). Ulkonäöllisesti silmiä hivelevä ja yllättävän edullinen seerumi tasoittaa ja kirkastaa ihon pintaa. 


Viimeiseksi on vuorossa tuote, joka valmistaa ihon lopullisesti meikkiä varten. Giorgio Armanin ArmaniPrima Glow-on Moisturizing Balm (85€) on tuote, johon koukutuin reilu vuosi sitten sillä seuraamuksella, että tämä on jo toinen purkki mikä minulla on menossa. Balmimainen tuote toimii niin kosteusvoiteena kuin jopa primerinä, vaikka juhlameikkiin kyllä laittaisin tämän jälkeen vielä t-alueelle jonkin mattaavan primerin lisäksi. Arkena toimii yksinäänkin. Tekee ihosta sileän ja tasaisen. Tämä toimii kasvoilla ikäänkuin tasoittavana filtterinä.

Iho tuntui ja näytti hemmottelun jälkeen mielettömän pehmeältä. 

Panosta -tuotteiden yhteisarvoksi tuli 434,50 euroa. Hintoja klikkaamalla pääset tuotteiden ostopaikkoihin. (ei mainoslinkkejä) Käykäähän kurkkaamassa Salkalta millaisella summalla hän selvisi. ^_^

Onko teillä millaisia ihon valmisteluja ennen pikkujoulumeikkiä/juhlaa?

Ps. Pysykäähän kuulolla, huomenna luvassa arvonta!

*Clarins ja Sensai PR-näytteitä saatu blogin kautta, muut omia.





  1. Mä en käy pikkujouluissa, joten en tarvi erityistä pikkujoulumeikkiä;) Eikä juhlissakaan tule käytyä juuri koskaan, huoh.
    Muuten tulee kyllä hemmoteltua itseä kaiken aikaa, koska kosmetiikan kanssa puuhastelu on loppujen lopuksi aika edullista "hurvittelua" verrattuna moneen muuhun juttuun, ja siinä yhdistyy sekä hyöty että ilo:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No täähän sopii myös todella hyvin, jos haluaa muuten vain hemmotella ihoa. ^_^Toi on oikeasti totta, nyt kun itse käyn ehkä kerran vuodessa ulkona, jaksan aina pohdiskella, miten siihen saa joka kerta uppoamaan niin paljon rahaa. :D Yleensä vielä seuraavana päivänä palkkioksi väsymys ja nuutumus. :D

      Poista
  2. samanhenkisesti, kunnon pesu, kuorinta, naamio ja kosteutus kunnola tehtynä, ihana tutoriaali upeilla tuotevnkeillä, kiitos:)/ sandi.osterlund@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoinen postaus, kivoja vinkkejä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaija! Tähän tuli minusta vielä tosi kiva twist, kun toinen teki tämän saman edullisimmilla tuotteilla, joten ihon valmistelu juhlaan onnistuu monenlaisilla budjeteilla. :)

      Poista
  4. Kuorinta ja naamiot on aina ennen juhlia minulla käytössä.
    Ihanaa viikkoa sinulle Jonna ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naamiot on kyllä ihan parhaita ihon heleyttäjiä ja pehmentäjiä. <3

      Ihanaa viikkoa Outi!

      Poista
  5. En ole vuosiin ollut pikkujouluissa, joten kunnon hemmottelukin on jäänyt tekemättä. Silloin kun jonnekin lähtee, niin koittaa vähän enemmän panostaa :)
    Itse piiiiitkään sairauslomalla olleena ei ole juuri ollut varaa budjetoida edes pienemmissä määrin itsensä. Nyt kokeilenkin tuuria <3
    Mukavaa joulun odotusta sinulle.

    heli(at)lailanet.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenna kannattaa tulla kurkkaamaan blogiin, vasta silloin tulee postaus, jossa voi kommenttilaatikossa osallistua arvontaan. :)

      Mukavaa viikkoa Heli ja kivaa joulun odotusta.

      Poista
  6. Niinkuin varmaan jo tiedätkin, minun tulee panostettua enemmän kotiin, kuin itseeni.
    Pitää tulla taas huomenna käymään, jos vaikka voittais jotain ja sitä kautta innostuis panostaan itseenkin.
    Mukavaa joulun odotusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tule ihmeessä kurkkaamaan, tosin silloin on jotain muuta kuin ihonhoitotuotteita. :)

      Ihanaa viikkoa sinne!

      Poista
  7. Kylläpä tuo Clarinsin naamio istuu hyvin, mulla on aina sheet maskit paljon enempi rullalla...eikä ykskään ulotu kaulalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se istuu, lisäksi mulla on aika leveät kasvot ja se jopa ylettyy melkein korviin asti, yleensä mulla on kaikki 2cm:ä vajaana molemmin puolin, mikä on ärsyttävää, koska just sieltä mulla on usein kuiva iho. :D Tietenkin korvien taa tulevat lenkit ja tuo niskan taakse sidonta saavat sen pysymään kuin liimattuna kasvoilla. ^_^

      Poista
  8. Kuorinta ja kasvonaamio ennen pikkujoulujuhlia. :)
    tarjaronka@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ei ole arvontapostaus, se on tulossa vasta huomenna. :)

      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Se on ihana seerumi, eikä edes mikään kovin arvokas. <3

      Poista
  10. Olipas iso hintaero. :D Ja mukavasti toteutettu postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ollutkin! :D Ihoa voi hoitaa monen hintaisille tuotteilla. ^_^

      Poista
  11. En ehkä niinkään valmistele ihoa mitenkään erityisesti, mutta hiukset täytyy saada rullattua mahdollisimman aikaisin, jotta ne ehtii kihartua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse laitoin kanssa aikoinaan tosi paljon just hiuksia, lämpörullista tykkään edelleen tosi paljon. :)

      Poista
  12. Taitaa kuorinta ja kosteutus olla tärkeimmät asiat ennen jonkinlaista juhlaa tai vastaavaa! Kuorinta ehkä kasvoharjalla ja Pixi GLow Tonicilla ja kosteuttava naamio joksikin aikaa kasvoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi kasvoharjakuorinta on kiva vinkki, kiitos! :)

      Poista
  13. Tää hemmottelu ois liikaa mun kukkarolle mutta kiva kuulla eri vaihtoehdoista :D
    Ja kiva idea tää yhteispostaus panosta/pihistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Näitähän voi myös yhdistellä, panostaa johonkin tuotteeseen ja ostaa halvalla toisen. Mutta joo idea oli näyttää, että hommaan voi panostaa, mutta toteuttaa myös pihistämällä. ^_^

      Poista
  14. Sun teksti ❤ja rutiini! Tätä oli niin hauska tehdä, aion jossain vaiheessa kokeilla noita Clarinsin naamioita ja luulen, että Elizabethin seerumikin on jo ostoslistalla 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä Clarinsin naamioita ja toi EA on ihan täydellinen heleyttävä tuote meikin alle, on mun toinen pullo jo, olen jotenkin ihmeissäni, että se on vielä melko edullinen tuotekin selektiiviseksi. <3

      Poista
  15. Tosi kiva idea teillä näissä postauksissa! :) Mä yleensä kuorin ihon joko samana tai edellisenä päivänä ja käytän syväpuhdistavan naamion, jotta ihohuokoset ovat puhtaat ja pienemmät. Eli aika perinteistä ja simppeliä :)

    VastaaPoista
  16. Huh huh mikä rutiini:) Luulin,että ois arvonta,mutta ei se mitään:)

    VastaaPoista
  17. OOh nuo Ardenin palleroiset, olen varma, että olisi ihan mun juttu tuo. Sensain voiteesta löytyy mininäyte ja tykkään eli testaamaan olen päässyt. Aiemmin vannoin Joe Blascon naamion nimeen ennen juhlia, nyt sitä ei maahantuoda enää Suomeen. Se laittoi ihon hehkumaan.

    Ihanan ylellinen postaus ja nyt pitää mennä kurkkimaan vielä Salkan postaus <3

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives